Bologna Italien – En ultimat resa för livsnjutare

Kultur är konst, musik, mat & dryck. En kulturresa i världsklass möter dig i Bologna!
Upplev processen med att producera Parmesanost och smaka osten som lagras tills du känner saltkristallerna. Se hur Parmaskinka hanteras för att uppnå den utsökta smak som vi här uppe i norr ofta äter till förrätt eller som kallskuret på en charktallrik.

I Bologna finns det ett stort utbud för alla matälskare och en ”Food walk” är att rekommendera, med besök på den äldsta matmarknaden eller prova ett lokalt perspektiv med en guide för att hitta de familjeägda pärlorna och bli serverad mer jordnära rätter.

I Italien är man tämligen säkra på att det var just där den första glassen konsumerades någon gång på 1100-talet före Kristus. Det var då som människor till fullo började uppskatta frusna rätter.
Världens bästa Gelato hittar du i Italien och i glass meckat Bologna kan du besöka världens största glassmuseum och bokstavligt talat smaka på Gelatons historia.

Bologna är huvudstad i regionen Emilia-Romagna här i den norra delen av Italien som nästan sträcker sig rakt igenom landet. Det är ett av de äldsta vinområdena i Italien, där Etruskerna började odla vinrankor redan omkring år 700 f.Kr.
Här kan du välja bland varianter av vinprovning, från att låta en lokal värd ta med dig till en autentisk bar, besöka en eller flera vingårdar i regionen till att göra en ren matlagnings- och vinresa till denna del av Italien.

Upplev en jazzklubb, besök Pavarotti House Museum eller Ferrari museum och glöm föralldel inte ett besök till den världskända Disneyworld of Food i Bologna! ”FICO Eataly world”, parken som är helt tillägnad matens utmärkthet.
Här kan du lära dig om kulturen, traditionerna och hantverket som gör italiensk mat till den mest kända i världen.

I priset ingår:

Tillägg:
Inträden

Samtliga priser är cirkapriser. Både flyg- och hotellpriser ändras kontinuerligt liksom valutakurser.

Vi skräddarsyr din resa utifrån dina önskemål!

Låter detta som en resa för dig? Kontakta oss här så ser vi till att du får en underbar resa!

Tillbaka till start