Cairo – mytomspunnet med uråldrig historia

Kairo är huvudstad i Egypten med uråldrig historia som blandas med nytt och modernt. Du möter äkta och okonstlade människor som skrattar mycket och ofta. En beskrivning av vad ögat ser skulle bli en bild utan djup. För att se Kairo måste man åka dit.
Staden förför med orientaliskt och visar allt som erbjuds, mitt i myllret av människor. Här åker man till platser som ännu lever och finns mitt i, det är inte uppbyggt för att visas upp.
Historien är ofattbart gammal och intrycken tar tid att smälta och förstå.

Checka in och ta en stund att dig omslutas av annorlunda atmosfär, tempo och öppna dina sinnen.

Börja en eftermiddag i Cairo med den livliga Al Muizz Street, en gata genom hjärtat av det historiska Kairo. Ta in den medeltida arkitekturen som följer Al Muizz.
Spendera tid när du går genom Khan El Khalili-basaren (glöm inte att pruta). Känslan av overkligt och filmiskt är ständigt närvarande.
Avsluta ditt besök när solen gått ner på Naguib Mahfoz Restaurant. En traditionell och populär restaurang med mat från Egypten som ligger mitt i basaren.

En förmiddag är perfekt att besöka Egyptian Museum, det är det äldsta arkeologiska museet i Mellan Östern. Här kan du lyssna på och se historien. Sen, njut av värmen som slår emot dig när du kommer ut.

En av de mest mystiska sju underverken i den antika världen (och den enda som fortfarande står), Pyramiderna i Giza – den stora pyramiden i Khufu, Pyramiden i Khafre och Pyramiden i Menkaure – lever fortfarande upp till mer än 4000 års hype. Att se dessa dynastipyramider och deras vårdnadshavare Great Sphinx stiga upp från Giza-platån är ett måste på varje resa till Cairo.

Platsen är viktig att uppleva och vill du endast ha en planerad aktivitet så välj denna. Än idag är det osäkert om hur detta kan ha gått till. Med lite mod så kan du även gå in till gravkammaren inuti en av pyramiderna. Det är trångt, varmt, sämre luftkvalitet men känslan efteråt!

Upplev en lunch på Pyramids Lounge Restaurant och njut av utsikten, den gör ingen besviken!

Vad vore väl ett besök i Cairo utan Nilen! Det är en omtalad flod vi känner till väldigt väl häruppe i Norden. Det är lätt att tillbringa eftermiddag på ön Gezira, vilket är det arabiska ordet för ö. Här kan du uppleva det nya, moderna Cairo och ön är en liten oas i myllret. Strosa i en park och njut av Nilen i eftermiddagssol, se Cairo Opera House eller besök Cairo Tower. Zamalek är ett område på denna ö och är en perfekt avslutning på din dag. Ät din middag på Le Pascha som bjuder på utsökt mat och utsikt över Nilen.

Säkerhet och upplevelse för turismen i landet är viktigt och det märks.

Njutning, glädje och befriande känslor hittar du här!

I priset ingår:

Tillägg: Aktviteter, utflykter etc. där vi levererar absolut bästa möjliga service och information med pris mot förfrågan.

  • Låter detta som en resa för dig? Kontakta oss här så ser vi till att du får en underbar resa!

    Tillbaka till start