Island – En sagovärld, fast på riktigt!

I norra Atlanten, precis söder om polcirkeln hittar vi denna sagovärld, Island.

Att anlända till Reykjavik, är att komma till drömblandning av storstad och förförisk småstad med gångavstånd till allt.  Reykjavik har runt 150.000 invånare och här kan du hitta det senaste inom mode, konst, musik och staden är en riktig världsstad för äventyr.

Utanför Reykjavik hittar du en sagovärld med glaciärer, vulkaner, hänförande gröna dalar och glittrande vattenfall.

Att uppleva denna magiska natur från hästryggen är som att göra en tidsresa och närmare naturen än så är svårt att komma. Du kan välja ridturer mellan allt från en timme till 10 dagar.

Varför inte prova på Forsränning i glaciärvatten eller havskajak i en avlägsen fjord, naturen är aldrig långt bort och äventyret är nära.

På norra Island hittar du den bästa valskådningen i hela landet!
Valsafari är en spännande upplevelse där man verkligen inser hur ofattbart stora världens hav är som kan rymma dessa fantastiska varelser. Runt ön lever både knölvalar, blåvalar, kaskeloter, delfiner och späckhuggare. Under en valsafari på Island kan du få turen att få dessa mäktiga havsdjur i deras naturliga miljö.

En mindre omtalad aktivitet men ett måste för den nyfikne och den påläste om mytologi, är alvvandring. Hafnarfjördur, en kommun strax utanför Reykjavik påstås vara det alvtätaste området i Island. Här bor alverna i mossbetäckta lavastenar.

”Alver är ett av 13 olika väsen som tillhör huldufólkir – ”det gömda folket” som bor på Island. Andra väsen i den isländska mytologin är till exempel jättar, troll och dvärgar. Den som retar upp dessa väsen kan råka ut för oförklarliga olyckor eller drabbas av osedvanlig otur. Alver kan vara både goda och onda. Ett gott råd är därför att röra sig varligt vid deras boplatser.”

Den perfekta avslutningen på en vistelse i Island är ett besök till den berömda och mest populära attraktionen, den Blå Lagunen. Blå Lagunen är en oas mitt i ett lavafält med mineralrikt och turkosblått vatten som håller en temperatur på 36-39 grader året runt.

 

I priset ingår:

Samtliga priser är cirkapriser. Både flyg- och hotellpriser ändras kontinuerligt liksom valutakurser.

Vi skräddarsyr din resa utifrån dina önskemål!

Låter detta som en resa för dig? Kontakta oss här så ser vi till att du får en underbar resa!

Tillbaka till start