Passion med lokalt perspektiv i Amsterdam

Cykling i Amsterdam är ett sätt att leva, underlättat av stadens oöverträffliga nätverk av cykelleder och platt landskap. Amsterdam återkommer ständigt på topplistor över världens mest cykel vänliga städer, och det finns inget finare sätt att utforska traktens attraktioner än med pedalkraft. Många av Amsterdams bäst bevarade hemligheter kan upptäckas från din sadel.

Utforska Amsterdam på cykel och besök det unika bryggeriet Brouwerij t’Ij som ligger i anknytning till en spektakulär väderkvarn, stanna till för dryck och tilltugg och starta upp din vistelse med ett leende.
Runt hörnet hittar du ett ”Little mini library” som är en social rörelse med en varm framtoning bland grannar och besökande. Regeln är enkel ”Ta en bok och ge en annan i retur”.

I havet av museer kan du bland mycket annat besöka Rijksmuseum där du kan se på Rembrandts mästerverk Nattvakten, van Gogh-museet, Anne Franks hus och Rembrandt-museet.
I Prinsengracht-huset kan du reflektera över de grymheter som begåtts mot det judiska folket under andra världskriget där Anne Frank och hennes familj gömde sig för nazisterna i två år efter att ha flytt från förföljelsen i Tyskland.

När fötterna är trötta och du saknar en stunds vila så ta en paus från cyklandet och upplev med fördel stadskärnan från båt, med sina vackra kanaler och många broar.
Här kan du välja lite tilltugg och dryck att njuta av medan du glider igenom tillvaron.

Jordan återges ofta som Amsterdams mest charmiga stadsdel och det känns som att gå tillbaka i tiden. Jordans smala gator och idylliska byggnader var ursprungligen ett arbetarklassområde och utgör nu ett av Amsterdams mest eftertraktade kvarter, fyllt av oberoende konstgallerier, antikaffärer, innergårdar och atmosfäriska barer och restauranger.

Lite längre bort lockar den norra delen av staden. Amsterdam-Noord är ett trendigt och älskvärt område av staden där ateljéer och gallerier trängs tillsammans med caféer och krogar. Här finns även loppmarknaden i IJ-hallen, som är en av de största i Europa.

Tips! Avsluta ditt besök med en Brown bar tour

”-We come here to drown our sorrows, talk about life and have fun with our fellow locals. We love mingling with visitors, but please keep your voice down and be respectful.”

I priset ingår:

Samtliga priser är cirkapriser. Både flyg- och hotellpriser ändras kontinuerligt liksom valutakurser.

Vi skräddarsyr din resa utifrån dina önskemål!

Låter detta som en resa för dig? Kontakta oss här så ser vi till att du får en underbar resa!

Tillbaka till start