The Golden State – California

The Golden State bjuder på mer än vad som får plats under en normal semester. Men att samtidigt få en upplevelse och semester så är minst en resa hit väl värt sin plats på en bucket-list!

Börja med att andas in diset och ta in hippiestämingen i San Fransisco. Oscar Wilde lär ha sagt ”Det är en udda sak, men alla som försvinner sägs ha synts till i San Fransisco.” Det är en stad där alla får finnas och finns. Det är en alldeles speciell upplevelse med många olika typer av människor som trängs i staden. Det är gammalt, nytt, fult och vackert samtidigt. Friheten du känner här följer dig för evigt.

Ta dig neråt med bil, och åk Highway 1 längs den Kaliforniska kusten. Det är dramatiskt och storslaget. Lagom till lunch kan du stanna till i Santa Cruz och äta amerikanskt och strosa längs tivolits board walk. Havet ligger intill och om du har sett filmen Lost Boys så förstår du varför de valde att spela in filmen här. Mystiken som rullar in i kapp med havet är magiskt.

Stoppa för natten när du når den lilla pittoreska staden Carmel. Härifrån kan du nå Big Sur, Kalifornien kanske mest kända utsiktsplats. Det är svårslaget och tidens vingslag knockar sinnet när du ser ut över vyn och tar dig över bron Bixby bridge.
I Carmel stannar tid och rum och det är lätt att falla in i ett lugnare tempo. Här vill man stanna.
Kanske är det här du ser den första gyllene solnedgången som för alltid kommer att få dig att vilja åka tillbaka till Kalifornien.

Din resa längs väg 1 fortsätter nedåt mot sanddynernas plats. Pismo Beach Sand Dunes. Stanna till och ät en sandwich och drick en rykande varm kaffe i sanden och känn vinden dra i håret. Du skulle kunna tro att du befinner dig i en öken men havet är blott ett stenkast ifrån dig.

Fortsätt färden till Santa Barbara, Kaliforniens Riviera. Stanna minst två nätter i denna lilla men ack så folktäta ort. Här bjuds på otal restauranger, shopping, viner i världsklass och amerikanska kändisar. Många är de som vill hitta sitt paradis i Montecito som ligger fem minuter med bil från Santa Barbara. Ja det är ruskigt dyrt men det är helt fritt att glida omkring och titta på villor eller stanna till i byn. Här bor stora stjärnor som Kevin Costner och Oprah Winfrey för att nämna några.

På din väg mot några nätter i Los Angeles, stanna till för en lunch på Malibu Pier eller bara promenera längs piren. Här kan du se delfiner, fiska och äta mycket bra!

Los Angeles är egentligen värd en helt egen story då det är en av världens största städer med miljontals invånare. Här ska du stanna minst tre nätter och maxa tiden. Bocka av Hollywood med sitt Walk of Fame och den kända China teatern. Gör en kväll i West Hollywood och besök några barer längs den mycket långa sunset boulevard som slutar först vid havet och löper parallellt med Santa Monica boulevard som sträcker sig till just Santa Monica med sin kända pir med tivoli rakt på havet. I Downtown kan du gå på basket och se LA Lakers och byggnaderna är som en helt annan värld med sina skyskrapor till skillnad från övriga Los Angeles. I Los Angeles hittar du Disneyland, Universal Studios och förstås Hollywoodskylten.
Avsluta med att se Beverly Hills och kända Rodeo Drive för shopping eller njut av fönstershopping.

California Dreaming är en livslång dröm för många.
När du gör det så är inställningen allt.

 

I priset ingår :

 

  • Låter detta som en resa för dig? Kontakta oss här så ser vi till att du får en underbar resa!

    Tillbaka till start