Tidlösa Lake Como

När du kommer till Lake Como infinner sig en lugn stämning där du förlorar tidsuppfattningen. I min mening är det precis så det ska kännas. Det är en förtrollande destination där höga, snöklädda berg möter det kristallklara vattnet.

Runt om i Lake Como möter du frodig vegetation och trots att den är en populär semesterdestination så är platserna oerhört romantiska med sina många hus från la belle époque och de många små städerna som ligger som ett pärlband mellan det djupblå vattnet och bergen.

Platsen är tidlös och klassisk. Människorna som lever och arbetar här är stolta över sin plats och behöver inte berätta varför du ska vara här. Det säger sig självt och de vet det.
Det är inte svårt att förstå varför denna sjö i århundraden har lockat till sig jetsetare och livsnjutare från världens alla hörn.

Lake Como går aldrig ur tiden och omgivningarna är filmiska och utstrålar lyx.
Inte i hela världen finner du så många bröllopsbokningar som på denna romantiska plats.

Viktig vetskap innan du bokar resan är att på den västra sidan av sjön får du njuta av en fantastisk soluppgång och att den östra i stället bjuder dig på en strålande solnedgång. Vilket föredrar du?

Längst ut på spetsen på halvön ligger den lilla men mycket berömda byn Bellagio, vackert så det förslår med en matchande prislapp. Lika gärna som du kan bo här kan du också välja att besöka platsen.
Strosa bort några timmar i I Giardini di Villa Melzi, en vacker blommande och välskött park med arkitektoniska byggnader. Det är skönt för både ögon och själ att få andas in denna vackra omgivning och du känner dig som borttrollad till en annan tid.

En båttur i Lake Como är ett måste och att boka in en privat kryssning några timmar i en motorbåt ger dig möjlighet att uppleva alla vackra villor och Lake Como i en lyxig inramning. Ta den och njut av din tid.

Till sist, maten! Den är alldeles italiensk och äkta överallt. Varför?  Jo för att i Italien lägger varje matlagande människa sin själ och mycket kärlek i maten. En måltid är viktig och social och återigen viktig. Du kommer inte att bli besviken här och det är verkligen en del av en ”bucket list”, om en gång verkligen räcker.

Tidlöst och lyxigt är känslorna som infinner sig på sekunden du anländer.

I priset ingår:

Tillägg: Aktviteter, utflykter etc. där vi levererar absolut bästa möjliga service och information med pris mot förfrågan.

  • Låter detta som en resa för dig? Kontakta oss här så ser vi till att du får en underbar resa!

    Tillbaka till start