Kusliga resor

Halloween är en högtid som infaller den 31 oktober. Halloween har sitt ursprung på Irland och Skottland, via USA, dit många irländska emigranter kom under 1840-talets svält- och nödår.
Många högtider handlar ytterst om livet och döden. I en del, som Halloween, synliggörs gränsen mellan de levande och de döda tydligt.

I år igen vill vi ge dig spännande exempel på vad du kan se när din resa följer en gammal historia, en skröna, en skrämmande film eller varför inte mytologi!
Varför inte ge en extra krydda till destinationen.

Amityvillehuset i USA

Har du sett rysaren The Amityville Horror? Den är inspirerad av ett hus på Long Island i delstaten New York. Här dödade en ung man hela sin familj. Senare flyttade en ny familj in, men de stannade bara en månad då de fann huset för hemsökt för att kunna bo i.

Under de tidiga morgontimmarna den 13 november 1974 blev ett Amityville-hus på Long Island, New York mer än bara ett förortshem. I stället blev det en hemsk brottsplats, då Ronald DeFeo Jr. smög i salarna med ett gevär och dödade sina föräldrar och fyra av hans syskon i sömnen.
Han hävdade senare att det fanns röster i hans huvud som uppmanade honom att döda, och vissa tror än i dag att han verkligen hörde onda andar som bodde i det så kallade Amityville Horror-huset på 112 Ocean Avenue.

 

Dockön i Mexiko

Isla de las Munecas heter dockön som ligger söder om Mexiko City.

På den här kusliga mexikanska ön sägs det att en liten flicka drunknade för länge sedan. Efter hennes död blev
en man så oförklarligt dragen till ön att han lämnade sin familj för att bo där. Han spenderade alla sina pengar på
dockor till den drunknade flickans spöke. Ryktet säger att han sedermera drunknade på exakt samma ställe som flickan.

Dockorna hänger fortfarande i träden på ön och sägs innehålla döda flickors själar. Turister har berättat att det känns som om dockornas ögon följer dem.
På nätterna börjar dockorna röra på sina huvuden och armar och att dom viskar till varandra.

 

Happy haunting
En Route AB💖

Tillbaka till start