Kusliga resor

Ett år senare är vi är här igen. Vår favoritperiod som trots allt dystert som pågår, ljusar upp tillvaron.
Vi som älskar oktober kan nu frossa i Halloween och vi på En Route vill tipsa om två spooky-trips som passar perfekt för alla höstälskare.

Följ en gammal historia, en skröna, en skrämmande film eller varför inte mytologi!
Du får en spännande upplevelse som ger en extra krydda till destinationen.

 

Borgvattnet i Sverige

”Spökprästgården” finns i byn Borgvattnet i Jämtland. Det sägs vara ett av landets mest hemsökta hus. Gården ligger granne med en kyrkogård som tillför ytterligare en dimension av spöklighet till besöket.

På 1940-talet slog den dåvarande prästen, Erik Lindgren larm om att han upplevt kusliga saker i prästgården i Borgvattnet. Därefter har ingen bott permanent i huset.

Det ryktas om många märkliga händelser som knackningar i väggarna, fotsteg och annorlunda ljud. Utanför huset har en gråklädd dam setts gå runt på nätterna.
I huset finns ett rum som kallas för ”gråterskornas rum”, där tre rödgråtna kvinnor visat sig. Gungstolen har kastat ur den som vågat sätta sig i den då den börjat gunga av sig själv med enorm kraft.

Boende har berättat om fruktansvärda ljud och saker som setts falla från väggar och hyllor. I dag är prästgården ett litet hotell, där man får ett diplom ifall man klarar sig genom hela natten.

Törs du….

 

Katakomberna i Paris, Frankrike

I de underjordiska gångarna under Paris finns det benrester från flera miljoner människor. Katakomberna nyttjades som gravplats av rädsla för smitta från liken. Här kan du få en riktigt kuslig upplevelse. Och förstås sägs katakomberna vara hemsökta.

Ett nätverk av underjordiska tunnlar och rum hittar du i Paris katakomber. Tunnelsystemet skapades under romartiden då det bröts kalksten här.
År 1785 skulle de komma att användas till dödliga sjukdomar som pest, dysenteri och smittkoppor som hade börjat spridas bland invånarna i Paris på grund av de överfulla kyrkogårdarna. För att bli av med alla smittade kroppar togs ett beslut om att utnyttja katakomberna. Till följd av beslutet flyttades alla lik från kyrkogårdarna dit.

Nattetid, för att inte uppröra befolkningen, fraktade man kärror med miljoner ben och ruttnande kroppar längs Paris gator. Flytten tog 15 månader att genomföra. Kropparna staplade man sedan prydligt inne i katakomberna, vilket resulterade i murar av dödskallar och benknotor.

På en skylt strax innan benkammaren, finns följande meddelande att läsa på en skylt ”Arrête, c´est ici l´empire de la mor”,vilket betyder “stopp, det här är dödens rike”. Visst är det ett passande namn på en grym historia.

 

Happy haunting
En Route AB💖

Tillbaka till start