Kusliga resor

Oktober är här med höstmörker, tända ljus, färgglada löv och pumpor…. som för tanken vidare till Halloween.
Har du en spooky-trip på din bucket list?

Hösten måste vara den perfekta årstiden för just det.
Vad är då en ”Spooky trip?”
– Jo! I vår mening är det att följa en gammal historia, en skröna, en skrämmande film eller varför inte mytologi!

Det är helt enkelt en spännande resa som ger en extra krydda till destinationen.

 

Voodoo i New Orleans

Voodoo, som är synonymt med New Orleans, kom först till Louisiana med förslavade västafrikaner, som slog ihop sina religiösa ritualer och praxis med den lokala katolska befolkningen. Voodoo stärktes när anhängare som flydde från Haiti efter slavrevolten 1791, flyttade till New Orleans och växte i takt med att många befriade människor gjorde sin praxis till en viktig del av deras kultur. Voodoo-drottningar och kungar var spirituella och politiska maktpersoner på New Orleans 1800-tal och ingen var mer känd än Marie Laveau (1794-1881), en legendarisk utövare som begravdes på St. Louis Cemetery. Idag finns fortfarande gris-gris-dockor, drycker och talismaner i butiker och hem i hela staden – en påminnelse om New Orleans fascination av andar, magi och mysterium.

I New Orleans kan du följa historien eller kanske uppleva den årliga ”Voodoo fest” som hålls på Halloween, att lägga som extra spännande inslag i din resa till denna mytomspunna kulturmetropol i träskland.

 

Jack The Ripper, London

Jack Uppskäraren var en seriemördare som mellan augusti och november 1888 mördade ett antal kvinnor som nattetid försörjde sig på prostitution i East End, London. Polisen löste aldrig officiellt fallen. Antalet offer som Jack Uppskäraren mördade är okänt.

Jack Uppskärarens identitet är en klassisk mordgåta, och det enda man med säkerhet vet är att det var en mansperson, som (enligt vittnen) var klädd i skärmmössa och sjömansrock. Troligtvis hade han kunskaper i anatomi, även om det kanske varit tillräckligt med de handlag som exempelvis en slaktare eller en styckare på slakteri besitter.

Polisen hade mängder av misstänkta och hundratals personer som togs in till förhör, men lyckades inte binda någon av dem till brotten.

Följ i hans fotspår och utforska en av de mest fascinerande gåtorna i Londons historia. Det kommer att ta dig djupt in i hjärtat av morden i Whitechapel, ett mysterium som än idag är olöst.

 

Happy haunt…..

 

Din Resebokare

Carina Levonen

Tillbaka till start